5 NAPOS MOTOROS TÚRA, CSAK CSAJOKNAK (KB. 1800 KM)

Csajos túráinkon jelenleg nincs elérhető szabad hely, de ha szeretnél egy ilyen túrán részt venni, vedd fel velem a kapcsolatot! 

Vonz a motoros túrázás, de nem szeretnél egy tesztoszterontól túlfűtött túrán egyedüli nőként részt venni? Ezen a túrán ilyen nem történhet, mert csak női résztvevők lesznek veled együtt. A "csak csajoknak" túrán a túravezetők között is képviseltetni fogja magát a női nem, párom személyében (szintén több éve motorozik), aki segít nekem a szervezésben, és a lebonyolításban, nektek pedig a kifejezetten csajos kérdésekben. 


A túrán nincs minimum (viszont maximum 6 fő) létszám, tehát ha most foglalsz, már be is írhatod a naptáradba a következő túrádat a tiroli Alpokba! Túrára való jelentkezés után, felveszem veled a kapcsolatot telefonon!

Összesen megtett táv: kb. 1800 km
Napi távok: 300-500 km
Highlights: Silvretta Hochalpenstrasse-ra (2 018 m), Bernina hágó (2 328 m), Gavia-hágó (2 621 m), Stelvio-pass (2 757 m), Kaunertal Gletscherstrasse (2750 m), Karlsjochbahn (3108 m), Hahntenjoch (1894 m), Flülea szorost (2 383 m), Albula pass (2 315 m), Timmelsjoch (2 509 m), Jaufen-hágó (2 094 m), Kühtai-nyereg (2 020 m) és még sok más.

A túra ára: 699 Euró/fő egyedül egyágyas szobában
Az ár tartalmazza:
- 6 éjszaka szállás (egy fő egyedül egy szobában, minőségi szálláson, motorodnak zárt mélygarázs)
- 6 reggeli, és 6 vacsora
- a fizetős hágókra az útdíj (kb. 50 euró értékben)
- jegyek a Karlsjochbahn felvonóra
- A fuvart a
Hüttébe (igazi osztrák Hütte a hegytetőn, ott lesz az egyik vacsora)
- Jó minőségű, névre szóló ajándék pólók  (női vagy uniszex)
- A túra-, és idegenvezetés árát
- A túrán készült fényképeket
- Assistance szolgáltatás (ha technikai probléma akad, el tudunk menni a motorért, el tudom tárolni, amig a gond meg nem oldódik).
- Oda-vissza út megtervezésében segítség
- Welcome Card (nagy gyakorlati jelentősége nincs, de ha valaki bármilyen okból kivesz egy pihenőnapot, akkor ingyen busz, múzeum, strandbelépő stb.)

A túra árában nincs benne:
- Üzemanyag
- Osztrák autópálya matrica
- Az ebédek ára (valamit eszünk gyorsan aztán tűzünk tovább motorozni :P )
- Balesetbiztosítás (személyi és vagyoni)

Kérdés esetén keress a "Kapcsolat" menüben található elérhetőségek bármelyikén!

A túra csillagtúra, hogy kényelmesen, felesleges súlyok nélkül motorozhass! 

A kiírt túraterv időjárás, és egyéni igények függvényében változhat! 

A túrára ki-, illetve hazautazás alapvetően egyénileg történik, igény esetén akár szervezetten.


1. NAP


Napi táv: 340 km
Szintkülönbség: 18 km
6 óra motoron töltött idő
Megérkezés után egy rövidebb, de annál tartalmasabb nap. Egy helyi kedvencem, az autó forgalomtól szinte mentes "Namlos"-on felvesszük a ritmust, Lech-völgyön végig, át a Flexen-hágón (1773 m) az Arlbergpass-ra (1793 m), majd le a völgybe, hogy nyugatról tudjunk felmenni Silvretta Hochalpenstrasse-ra (2 018 m). Itt Európa legmagasabban fekvő, hajózható tava felett ebédelünk. Megnézzük a Kops-i gátat, és pazar kilátás mellett fogyasztjuk el a délutáni kávénkat a Piller-i kilátónál (1558 m).


2. NAP


Napi táv: 490 km
Szintkülönbség: 33 km
8 óra motoron töltött idő
Második nap bele is vágunk a dolgok közepébe. Sankt Moritznak vesszük az irányt, ahol a lent, vagyis a völgy kb. 1700 méteren van, és onnan indulunk fel a Bernina hágóra (2 328 m) és folytatjuk utunkat a világörökség részét képező Rhätische Bahn vasútvonala mellett Olaszország felé hogy tényleg "lentről" (Tirona városa 441 m magasan fekszik) támadhassuk a Gavia-hágót (2 621 m). A következő megálló a Stelvio-pass (2 757 m), ahol egész "Tibetig" felmegyünk. Lefelé begyakoroljuk a hajtűkanyarokat, erre egészen pontosan 48 alkalom nyílik, amíg leérünk a (függőlegesen) 2 km-re fekvő Glorenza-ba. Itt a középkori városfalak között isszuk meg az aznapi olasz capuccinó adagunkat, és indulunk vissza a Reschen-hágón (1504 m).


3. NAP - PIHENŐNAP


Napi táv: 220 km
Szintkülönbség: 13 km
4 óra motoron töltött idő.
Hogy kipihenjük az előző nap fáradalmait, pihenésképpen felmegyünk hógolyózni a kaunertali gleccserhez. A fizetőkaputól 26 km-es út vezet a 2 750 méter magasan fekvő parkolóhoz, ahonnan jó látási viszonyok esetén felmegyünk 3 108 méter magasan található kilátóba. Innen látszik a Stelvio, de megnézzük azt is, hogy hova megyünk holnap. ;) Benézhetünk még a gleccser alá, és nem a legrövidebb, de annál kanyargósabb úton irány a szállás. Az esti vacsora egy autentikus
tiroli hüttében


4. NAP - 4 ORSZÁG EGY NAP ALATT


Napi táv: 420 km
Szintkülönbség: 28 km
8 óra motoron töltött idő.
A pihenőnap után ismét nem töltjük hasztalanul az időt, mert a mai nap 4 országon vár ránk. Erre a napra kiváló bemelegítés a Hahntenjoch (1894 m), amit az első napról ismert Lech-völgy hosszú kanyarjai követnek majd egy pihenésképpen egy kávészünet a Furkajoch tetején (1761 m). A következő etapban Lichensteint teljes hosszában keresztül motorozzuk, ahonnan átlépünk Svájcba és célba vesszük Európa legmagasabban fekvő városát, hogy azon keresztül érjük el a Flülea szorost (2 383 m). Továbbiakban az Inn hegyi folyóval vesszük fel a versenyt az újabb határig, mert mi onnan a számunkra érdekesebb Norbert magaslaton (1405 m), vesszük az irányt a 2 napról ismert Reschen hágó felé, ugyanis még egy kávéra átugrunk Itália földjére. A kávézáshoz a hátteret a Reschen-i tóban kiálló templomtorony szolgáltatja. Szükségünk is lesz a jó erős feketére, mert következőnek már csak a szálláson támasztjuk le a motorokat.


5. NAP


Napi táv: 320 km
Szintkülönbség: 23 km
5,5 óra motoron töltött idő
Az utolsó nap olyan tartalmas lesz, mint amilyen rövid. Ismét Olaszország az irány, ahova a 2 509 méter magas Timmelsjochon-on jutunk át. De le sem érünk a völgybe, már indulunk is fel a Jaufen-hágóra (2 094 m). Innen már hazafelé vesszük az irányt, de a napnak közel sincs vége. Beköszönünk még a Penser Jochon (2 211 m) a hüttébe, mielőtt Dél Tirolnak búcsút intenénk a Brenner-hágón (1370 m) keresztül. Az túra 10. és egyben utolsó 2000 méter feletti átkelője, a Kühtai-nyereg (2 020 m). Még a szállás felé megnézzük az Inn-völgyet madártávlatból, majd érkezés a szállásra.


JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ LEGKÉSŐBB KÉT HÓNAPPAL AZ ADOTT TÚRA INDULÁSÁNAK DÁTUMA ELŐTT!  

A határidő lejárta utáni aktuális szabad helyekről érdeklődj a Kapcsolat menüpont alatt!  

TÚRA IDŐPONTOK

2021. Július 25. - Július 31.


Összes férőhelyek száma: 6 fő

Szabad helyek száma: 0 fő